Zbrusu nové služební vozidlo má Městská policie v Žatci. Stálo přes tři sta tisíc korun a nahradí již zastaralé, jehož provoz se stále více prodražoval. Nové auto bylo vybráno ve výběrovém řízení. „Nakonec jsme zakoupili zcela novou Škodu Fabii Combi. Stála nás 317 tisíc korun, navíc od nás prodejce zpět odkoupí staré vozidlo,“ informoval Deník Jiří Štorek, ředitel Městské policie v Žatci.

Škoda Fabia Combi s obsahem 1,4 litru má také nový design znaků městské policie. „Stejné samolepy necháme zhotovit i na naše další vozidlo,“ sdělil.

Stará Škoda Felicia už nesplňovala požadavky na službu v ulicích. „Už bylo potřeba obnovit vozový park. Felicia měla najeto přes 250 tisíc kilometrů a rapidně stoupaly náklady na opravy a provoz,“ vysvětlil nákup nového vozu Jiří Štorek. Městská policie v Žatci má tak nyní opět tři vozidla. Jednu novou Fabii, jednoho Peugeota a jednu nepotištěnou Octavii.

Podle velitele žateckých strážníků to dostačuje, není to však ideální. „Samozřejmě nejlepší by bylo, aby každá směna měla své vozidlo, o které by se mohla starat. Máme čtyři směny, takže ideální by byly čtyři vozidla. Ale víme, že to není ve finančních možnostech města a v rámci možností to stačí,“ řekl.

Zbrusu nová Škoda Octavia Combi žateckých strážníkůDalší modernizaci technického vybavení strážníků zatím Městská policie v Žatci nechystá. Nenapodobí tak například Louny, kde strážníci chodí se záznamovým zařízením, či Postoloprty, kde mají příruční kameru. „Taková zařízení mají samozřejmě své plusy, ale jsou dost drahá. Kdybychom měli peněz nazbyt, asi bychom si to také pořídili, ale zatím o tom neuvažujeme,“ dodal Jiří Štorek.