Chcete se projít historií malebné obce, která v letošním roce oslaví 725 let od první písemné zmínky? Chcete zažít odpoledne plné nevšedních zážitků a přitom se skvěle pobavit? Budete mít jedinečnou příležitost učinit tak již tuto sobotu, 12. července.

Obec Očihov ve spolupráci se Sdružením RestArt připravila pro návštěvníky okázalé historické slavnosti, které nemají v regionu Podbořanska srovnatelnou obdobu. 

Od 13 hodin se účastníci oslav, spolu s moderátorem akce, vydají na pomyslnou cestu časem od gotiky až po novověk. Na této cestě, která připomene dějinné události obce Očihov v širších dobových souvislostech, se návštěvníkům postupně představí skupina středověké hudby a tance, šermíři v soubojích, katovské řemeslo, kejklíř, žonglér, praporečníci, bubeníci, mušketýři, ostrostřelci, napoleonská garda, tanečnice francouzského kankánu, staročeští muzikanti, vojenská jednotka a mnoho dalšího. Když k tomu všemu ještě přičteme přehršel jarmarečníků, ukázky řemesel, sokolníka s dravci, medvíďata, loutkové divadlo, skákací hrad a další atrakce, je návštěva Očihova jasnou volbou pro příjemně strávené rodinné odpoledne.

A to ještě není všechno. Historická část programu sice končí těsně před 20 hodinou, ale na ní bezprostředně navazuje lidová taneční zábava. Tu si dovolí v nočních hodinách na malý okamžik přerušit velká ohňová show a ohňostroj. Tak co říkáte, také se projdete historií Očihova? Pořadatelé se na Vás už moc těší.

Karel Fiala