Kohokoliv jiného by zřejmě po pár minutách přejelo auto a byl by rád, kdyby přežil. Tvrdě spící ožralka vyvázl bez jediného škrábnutí.

Muž nadraný jak zákon káže se svalil na silnici v chomutovské Pražské ulici v pondělí 29. srpna po půlnoci.

Na spáče upozornil strážníky městské policie telefonát. Když hlídka dojela na místo, nestačila se divit. „Muž opravdu velmi tvrdě spal uprostřed vozovky. Auta naštěstí kolem něj jezdila opatrně,“ popsal situaci mluvčí chomutovské městské policie Vladimír Valenta.

Strážníci opilce ihned probudili a postavili ho na nohy. Nakonec se probral natolik, že odešel k domovu sám po svých. „Tvrdil, že žádnou pomoc nepotřebuje. Lze jen doufat, že na další nocleh si vybral bezpečnější místo,“ doplnil Valenta.

O pár hodin později budili chomutovští strážníci dalšího muže, kterému podťal nohy alkohol. Naštěstí si neustlal přímo na frekventované silnici I/13, ale pochrupoval pár metrů dál v trávě. I tento 53letý Chomutovan se za pomoci uniforem nakonec postavil na nohy a se slovy, že už je v pohodě, odešel k domovu.

Patálie s opilci mívají i strážníci v jiných městech. V sousedním Mostě si například před několika týdny ustlal 57letý násoska přímo před recepcí ubytovny Domino. Tamnípracovnice, která muže nemohla sama probudit, přivolala na pomoc právě strážníky. Ti zjistili, že opilec se zřejmě pádem na zem zranil v obličeji a na ruce a zavolali mu sanitku.