Město Žatec chce v lokalitě Kamenný vršek zasíťovat další stavební parcely pro rodinné domy. Má ale problém s jedním pozemkem, přes který povede nová komunikace „prodloužené" ulice Jaroslava Vrchlického.

S majitelem, který vlastní jednu šestinu pozemku, už dvakrát město připravilo smlouvu o koupi, ten ale vystupňoval své finanční požadavky. Letos v březnu zastupitelé odsouhlasili, že mu za jednu šestinu pozemku o rozloze 817 metrů čtverečných město zaplatí 34 tisíc korun. V červnu zastupitelstvo přijalo usnesení, že mu město dá 50 tisíc. V takovém případě by zaplatilo cenu odpovídající 367 korun za metr čtverečný. Ani tuto částku majitel s bydlištěm na Moravě nepřijal a zvýšil požadavek na rovných 200 tisíc korun. To zastupitelé nyní v září odmítli, cena za metr čtverečný pozemku by vycházela na 1470 korun. To je o pět set korun víc, než za kolik město prodává v lokalitě už zasíťované parcely.

Komunikace bude muset být užší

Kvůli tomu, že město zmíněný pozemek nezíská do svého vlastnictví, bude komunikace v této části ulice Jaroslava Vrchlického užší. Je možné, že tam bude kvůli tomu zaveden jednosměrný provoz.

V současné době se připravuje projektová dokumentace k výstavbě technické infrastruktury. K vlastnímu zasíťování pozemků by mohlo dojít v letech 2017 a 2018, následoval by prodej parcel. Celkem se má v lokalitě zasíťovat dalších 18 parcel pro rodinné domy. V minulých letech vyrostlo na Kamenném vršku padesát parcel, na většině už jsou domy.