Louny chtějí rozšířit a modernizovat plaveckou halu. Areál postavený v roce 1989 neodpovídá současným nárokům rekreantů ani požadavkům na nízkoenergetický provoz. Radnice nyní vypsala soutěž na zpracování projektové dokumentace. Mluvčí města Pavel Janda řekl, že v rozpočtu jsou na dokumentaci tři miliony korun. Náklady na samotnou úpravu plavecké haly se odhadují na několik desítek milionů.

Nabídku mohou zájemci o zakázku radnici podat do 20. ledna. Při zpracování dokumentace by měl vítěz vycházet ze studie, která navrhla rozšíření objektu jižním směrem o šest metrů, vybudování nové věže se schodištěm a venkovním tobogánem o délce zhruba 80 metrů, rozšíření areálu o prostory pro wellness a relaxaci, zřízení místa pro plavání batolat, v plánu je výstavba bezbariérového přístupu.

Čtěte také: Radnice v Lounech připravuje modernizaci plavecké haly

Modernizace má zahrnovat podle studie také výměnu fasády, střechy či rekonstrukci vzduchotechniky. Součástí akce je úprava parkoviště a okolí. Náklady na samotnou realizaci se odhadují na 60 až 70 milionů korun. Starosta Radovan Šabata už dříve uvedl, že z vlastního rozpočtu takovou investici město nezaplatí, hledat bude vhodné dotační programy.

V současnosti je v provozu uvnitř jeden 25 metrů dlouhý bazén a druhý dětský. Nejbližší podobná zařízení jsou v Litoměřicích, Mostě a Chomutově. Během uplynulých vánočních prázdnin aquaparky v Mostě nebo Chomutově takřka praskaly ve švech. Kapacita leckdy nestačila a návštěvníci museli čekat na uvolnění místa.

Radka Fialová