Oblíbená recesistická akce, které každoročně patří poslední červnový víkend, je opět tady. Pochod života, který kombinuje pěší turistiku s požíváním pivního moku, startuje v sobotu 30. června. Má ji doprovázet extrémní horko.

Pětatřicátý ročník pochodu pořádá jako obvykle lounská Strana přátel piva. Start je v 10.30 hodin na nádraží v Domoušicích, kam se dá z Loun dopravit vlakem ze stanice Louny-město spojem v 9.41. Tam proběhne i registrace a nadšenci si tam budou moci dát první pivo, dle chuti i klobásu. Cílem i tentokrát bude restaurace Ája v Lounech. „Společné foto a rozprava se uskuteční až v Pnětlukách, kde bude zajištěno další občerstvení," upozorňuje za pořadatele Jan Spousta.

Tentokrát jsou na trase připraveny i některé změny, které by mohly zejména zkušenější účastníky překvapit. „V Touchovicích nebude občerstvovací stanice u rybníka, jak tomu bylo dříve, ale nově na tamním hřišti. Také byla zrušena stanice na lávce. Ze Zeměch se půjde rovnou do Áji," zdůraznil Jan Spousta.

Tentokrát zřejmě nebude Pochod života žádnou procházkou růžovým sadem. Podle předpovědi počasí má panovat extrémní horko, až 34 stupňů Celsia. Účastníci by tak na sebe měli být opravdu opatrní. „Důrazně doporučujeme nějakou pokrývku hlavy. Je jedno, jestli to bude jen šátek, kšiltovka nebo klobouk, ale v tomto počasí to bude nezbytnost. Stejně jako dobrý krém na opalování!" dodal J. Spousta.

Podstatou nevšední akce je projít cestu z Domoušic do Loun a po cestě, na určených zastávkách, konzumovat pěnivý mok. Sponzorem letošního ročníku je Pivovar Žatec. Bude se vybírat startovné ve výši padesát korun.