Za třináct milionů korun chtěl městu Podbořany prodat Vladimír Záhorský, tamní radní, budovu bývalé polikliniky, zbylé zařízení ordinací, několik garáží a pozemky pod budovami. Podbořanští radní i zastupitelé v minulých dnech nabídku jasně odmítli.
„Město budovu v současné době k ničemu nepotřebuje," panovala shoda v podbořanském zastupitelstvu.

Lékaři už ordinují jinde

V poliklinice už totiž lékaři několik měsíců nejsou a nevrátili by se tam, našli si ordinace jinde po městě. Výpovědi z polikliniky dostali od majitele už dříve a museli si najít ordinace jinde po městě, někteří dokonce ukončili činnost.
„Ekonomika je neúprosná, poliklinika má obrovské náklady, které již nejsem schopen tímto způsobem utáhnout. Část lékařů si bohužel sama našla jiné pronájmy, odešli z polikliniky a poloprázdnou budovu již nešlo ze zbylých nájmů provozovat. Proto dostali výpovědi ostatní, je to neufinancovatelné," sdělil už dříve Žateckému a lounskému Deníku Vladimír Záhorský.
Majiteli budovy se nepodařilo budovu jinak využít, proto teď pro ní hledá kupce. „První jsem oslovil město, zda nemá zájem, je to budova v centru města," dodal aktuálně Vladimír Záhorský.
Kupce po odmítnutí ze strany města tak bude hledat dál.