Patnáct let své činnosti završí za dva a půl týdne Domov pro seniory v Podbořanech. Otevřen byl 1. června roku 1998. Žatecký a lounský deník není o mnoho starší - tehdy vycházel jen čtyři roky.

Náklady na stavbu a vybavení nového sociálního domova pro seniory tehdy činily 141,5 milionu korun. Při dnešních cenách by částka byla ještě mnohem vyšší.

Domov pro seniory má kapacitu celkem 115 lůžek. V provozu je kuchyně, prádelna, pravidelně v něm má ordinační hodiny praktická lékařka. Vedení domova se pečlivě stará i o to, aby klienti měli co nejpestřejší a nejzajímavější náplň volného času. Probíhají společné karnevaly, oslavy svátků, zábavné programy, kontakty s dětmi ze škol. Pro věřící klienty je k dispozici i modlitebna.

Na červen chystá město i vedení domova oslavu patnáctých narozenin. Nepůjde o žádné nudné oficiality, ale oslavy budou mít i prvky humoru a recese. 

Veselá módní přehlídka 

„Oslava proběhne v den výročí 1. června. Její součástí bude i módní přehlídka zaměřená na pánskou a dámskou módu z dob mládí našich klientů. V trochu recesistickém duchu se tak vrátíme do minulých dob," uvedla na dotaz Deníku Vlasta Čekanová z podbořanského domova.

A pomoci mohou i všichni obyvatelé Podbořan a okolí. Pokud mají doma nějaké uvedené modely oblečení vhodné do přehlídky a jsou ochotni je zapůjčit k oslavám, mohou je přinést do domova. „Zároveň jsou všichni srdečně zváni na oslavu," dodala Vlasta Čekanová.