Firma, která už má koupi od zastupitelstva schválenu, zatím nezaplatila. Zastupitelé se rozhodli vyčkat.

Firma lisuje výrobky z plastu

Prodej areálu firmě Semeko plastics, která lisuje plastové výrobky, byl podbořanským zastupitelstvem schválen už v září, přesto je budova stále města. Firma je v objektu v nájmu. „Společnost Semeko plastics ještě městu nezaplatila, patrně zatím nesehnali peníze. V současné době požádali o prodloužení nájmu,“ informoval o průběhu prodeje starosta Podbořan Radek Reindl.

Pokud bude společnost otálet, může o komplex budov přijít. O celý areál má nyní zájem Pavel Šilhánek, o jednu z budov dvojice mužů, kteří tam chtějí zprovoznit dílnu. „Pan Šilhánek projevil zájem o celý areál, vyřizuje si v současné době úvěr, počkáme, s jakou nabídkou přijde,“ pokračoval podbořanský starosta.

Někteří zastupitelé prosazovali prodej jednoho objektu dvojici podnikatelů, kteří přišli na zastupitelstvo s konkrétní nabídkou. Za jednu z hal nabízeli 500 tisíc korun. To většina zástupců občanů odmítla, protože pokud by se prodala část areálu, mohli by velcí investoři ztratit o celý areál zájem. S prodejem dalších částí areálu by pak mohly vzniknout problémy. „Připadá mi to jako diskriminace malých podnikatelů. Jsou tu konkrétní zájemci a my jim halu neprodáme jen proto, že někdo slíbí, že koupí celý areál,“ zastal se drobných živnostníků, kteří v hale kromě jiného chtěli zřídit kovářskou dílnu, zastupitel Vlastimil Heryšer.

Nikoho nezvýhodňujeme, říká starosta

Zvýhodňování větších společností vedení radnice popírá. „V žádném případě se nejedná o diskriminaci. Byl zveřejněn záměr prodeje a prostě se přihlásili dva zájemci. Jeden řekl, že odkoupí celý areál, a připadá mi férové počkat na jeho nabídku. Zastupitelé pak vyberou variantu, která bude pro město výhodnější,“ reagoval Radek Reindl s tím, že vše může vyřešit také firma Semeko plastics. „Pokud zaplatí, bude areál její,“ dodal.