Na 159 zaměstnanců společnosti Logit v Podbořanech prošlo vzdělávacím projektem. Ten probíhal od 1. září 2010 do 31. srpna letošního roku. Společnost na projekt s názvem Logit, s.r.o. podporuje vzdělávání zaměstnanců získala dotaci z operačního programu Evropské unie Lidské zdroje a zaměstnanost ve výši 4,4 milionu korun.

„Projekt byl zaměřen na zvyšování kvalifikace a rozvoj dovedností klíčových zaměstnanců firmy Logit, s.r.o. Jeho obsahem bylo vzdělávání zaměstnanců například v jazykových, počítačových a odborných dovednostech. Realizace projektu byla pro naše zaměstnance důležitým prostředkem pro vyrovnání se s rostoucím tlakem na kvalitu a produktivitu odvedené práce. Během dvou let trvání projektu probíhalo v rámci projektu několik kurzů," sdělila personalistka firmy Hana Hásová. Kurzy prošli jak pracovníci managementu, tak i technicko-hospodářští zaměstnanci a operátoři ve výrobě.

Společnost Logit nadnárodní skupiny Radici Group působí v Podbořanech třináct let. Firma se zabývá zpracováním syntetických vláken zejména do koberců a nyní zaměstnává 169 lidí.