Policie se snaží přiblížit lidem a ukázat občanům vlídnou tvář.

Součástí toho je i renovace mnoha služeben po celé republice, do projektu modernizace P1000 byly zařazeny i tři služebny z okresu Louny. V rámci celorepublikového projektu modernizace se budou měnit obvodní oddělení v Žatci, Postoloprtech a Podbořanech.

„Podle zatím dostupných informací se s rekonstrukcemi začne v září,“ informovala Deník Jaromíra Střelcová, tisková mluvčí Policie ČR v Lounech.

V okrese Louny má dojít v rámci projektu ke kompletnímu přebudování recepcí v moderním stylu a jasných barvách. Cílem je zvelebit prostředí pro občany, kteří na služebny přicházejí, ale také zlepšit pracovní podmínky policistů. Recepce budou zařízeny útulně, nábytek bude sladěn s prostředím v místnosti. Vše bude v bílé, šedé a modré.

Upravovat se budou také sociální zařízení, na některých služebnách by měl být dokonce i přebalovací pult pro matky s malými dětmi. Změnit se mají i prostory, ve kterých pracují policisté. „Kromě recepcí by na všech třech služebnách měla být také nová fasáda a v Podbořanech a Postoloprtech navíc ještě proběhne výměna oken,“ pokračovala Jaromíra Střelcová.

Nové kanceláře

Mimo projekt P1000 probíhají na služebnách také průběžné modernizace kanceláří. „V současné době jsou policisté vybaveni výpočetní technikou v takové kvalitě, kterou ke své službě potřebují. Postupně se obměňují i psací stoly a nábytek v kancelářích,“ dodala policejní mluvčí. Rekonstrukce by se mělo dočkat také obvodní oddělní v Lounech, to je v plánu ale až v letech 2009 nebo 2010.

Projekt P1000, který má značně zmodernizovat policejní služebny a vybavení, je financován z prodeje nepotřebného majetku, zčásti pak z evropských fondů. Letos putuje do projektu celkem 1,5 miliardy korun, z toho 440 milionů na recepce a přes 600 milionů do zázemí pro policisty a údržbu budov.