Být moderní a vstřícnější. Taková je snaha Policie ČR, která díky projektu P1000 po celé republice mění vzhled služeben.

Dočkala se i tři města v okrese Louny – v Žatci, Podbořanech a Postoloprtech už lidé nemají přijít do zdevastovaných, starých a temných prostor. Přivítat by je měl nový design, modrá a šedá.

Tři služebny v okrese Louny nebyly sice upravené celé, jako některé jiné v republice, krok kupředu je ale i tak znát. „Kontaktní centra byla dokončena a předána do užívání v Podbořanech, Postoloprtech a Žatci,“ informovala Jaromíra Střelcová, tisková mluvčí Policie ČR v Lounech.

Snaha o lepší dojem na návštěvníky

V rámci projektu P1000 chce policie nastavit lidem přívětivější tvář, zároveň se mají zlepšit podmínky pro práci strážců zákona. Také ve služebnách v okrese Louny byla zrekonstruována právě místa setkání policistů a lidí přicházejících na služebnu. Kromě nové recepce doznaly změn i prostory pro policisty, nakoupena byla nová výpočetní technika. Zmizely mříže, lidé se tam nemají cítit v ohrožení.

„Rekonstrukce služebny v Žatci stála 3,2 milionu korun. Na opravu fasády památkově chráněného domu šlo 2,6 milionu. Za 123 tisíc korun byla nakoupena nová výpočetní technika,“ vyjmenovala Jaromíra Střelcová.

Nové fasády, lepší okna, příjemnější prostředí

Také do Podbořan a Postoloprt přišly miliony. Část na recepce a místnosti pro policisty, část na opravy budov. „V Podbořanech kromě kontaktního centra byla provedena oprava fasády, výměna oken a rekonstrukce sociálního zařízení. Za 64 tisíc byla na služebnu pořízena nová výpočetní technika,“ pokračovala ve výčtu Střelcová.

Podobné úpravy proběhly i v Postoloprtech. „Vyměnila se okna, opravila fasáda, celkem za tři miliony korun. Modernizace služebny v Postoloprtech přišla na 2,5 milionu korun,“ dodala policejní mluvčí.

Projekt P1000 je financován z prostředků ministerstva vnitra a Evropského fondu pro regionální rozvoj, modernizovány už byly desítky služeben.