Rozsáhlou reorganizací projde na přelomu roku Policie České republiky. Změny zasáhnou i okres Louny.

Nejen výměnu služebních vozů za nová stříbrná auta chystá vedení Policie ČR. V rámci probíhající reformy dojde od 1. ledna 2009 také k organizačním změnám. Ty se nevyhnou ani okresu Louny.

„K 1. lednu zaniknou všechna okresní ředitelství. Naopak vzniknou v rámci územní působnosti bývalého okresního ředitelství dva územní odbory,“ přiblížila změnu Veronika Benediktová z informační skupiny Policejního prezidia.

Jeden odbor bude mít na starosti vnější službu. Do té budou spadat pořádková a dopravní policie. Druhý odbor zaštítí kriminální policii. „Také další činnosti, jako je preventivně informační skupina nebo skupina vnitřní kontroly, zůstanou na regionální úrovni,“ pokračovala V. Benediktová.

Náplní práce vedoucích nových územních odborů mají být jen a jen „policejní činnosti“. Neměli by se tedy už zabývat, jako doposud, zajišťováním dalších podpůrných činností. Odpadnou jim tam například starosti o ekonomický chod odborů.

„Vedoucím se tak významným způsobem uvolní ruce pro zefektivnění činností podřízených útvarů. Pro běžného občana budou změny znamenat zlepšení služeb poskytovaných policií,“ slíbila Veronika Benediktová.