Slibovaných šest desítek bytů, které měly nově vzniknout v Postoloprtech, je v nedohlednu. Po investorovi se slehla zem. Vyhrál výběrové řízení a pak už se jednoduše neozval.

Společnost projevila zájem o pozemky v Postoloprtech a napodruhé se jí dokonce podařilo i přihlásit do výběrového řízení. Vyhrála ho, a pak už se její zástupci neozvali. Takový je stručný příběh působení Konsorcia finančních konzultantů v Postoloprtech.

Od loňského února se zástupci konsorcia městu neozvali. „Prodej pozemku jsme tehdy schválili, ale potom už jsme o té společnosti neslyšeli. Proto na konci letošního ledna zastupitelé příslib pozemku zrušili a rozhodnutí revokovali,“ vysvětlila nynější situaci Jana Fišerová, tajemnice městského úřadu.

Parcely dosud leží ladem, jsou k mání

Zasíťovaný pozemek o výměře pět tisíc metrů čtverečních je stále nabízen k prodeji. Konsorcium projevilo vážný zájem o zasíťované pozemky nedaleko centra města.

Radnice proto vypsala výběrové řízení, ve kterém mělo parcely pro výstavbu získat. Společnost se však záhadně zapomněla přihlásit a Postoloprty vyhlásily výběrové řízení znovu. Tam už konsorcium termín uhlídalo a jako jediný účastník výběrové řízení vyhrálo. Město přislíbilo prodej po čtyřech stech korunách za metr čtvereční, tedy bezmála dva miliony. Podmínkou ovšem bylo, že na místě vznikne nejméně šedesát bytů. Firma tehdy slibovala dokonce 64 bytových jednotek.

„Zaplaceno mělo být až po kolaudaci. Slibovali, že seženou dotace, ale pak z toho sešlo,“ zakončila J. Fišerová.