Všechny děti a školáci se těší na letní prázdniny, které jsou už téměř za dveřmi.

Některé děti z Dětského domova v Žatci se podívají v létě k moři. Jiné zamíří na tuzemské letní tábory. Zajímavé pobyty v přírodě prožijí i díky sponzorům.

„Snažíme se, aby naše děti netrávily celé prázdniny v dětském domově a užívaly si prázdnin tak jako děti z rodin, a aby se každé z nich někam podívalo. To se nám celkem daří díky sponzorům nebo zlevněné nabídce táborů. Každý tábor má jiné zajímavé zaměření a děti budou určitě spokojené. Jen si přejeme, aby i počasí bylo příznivé a děti si tábory užily,“ uvedla sociální pracovnice Eva Kroupová.

Díky sponzorům a projektům pojedou některé děti k moři. Od Občanského sdružení Zuzany Paroubkové dostaly děti deset poukazů na pobyt k moře. „Doprovázet je budou dvě vychovatelky. V loňském roce jsme byli v Tunisku a všem dětem se pobyt moc líbil. Velký zážitek měly z cesty, kdy poprvé letěly letadlem,“ pokračuje E. Kroupová.

Čtrnáct dní na ranči

Hned na začátku prázdnin odjede osm dětí na ranč Sluníčko do Bučovic u Votic, kde stráví více než čtrnáct dní v přírodě a naučí se také mimo jiné pracovat s koňmi. Další děti odjedou například na tábor do Údolí stříbrného potoka u Manětína nebo na horskou chatu Královka v Janově nad Nisou a další místa. „Čtyři tanečně nadané dívky se zúčastní šestidenního tanečního workshopu v Bílině. Budou nacvičovat s taneční skupinou Dancexs. Ani sportovci nebudou v létě zahálet a tři vyrazí se svým oddílem Národní házené na soustředění do Miroslavi. Během prázdnin také pokračuje projekt SOS 18, který rozvíjí praktické dovednosti a znalosti potřebné pro úspěšné zvládnutí vstupu do samostatného života, v rámci kterého se děti sejdou v Orlických horách. Od nás pojede pět dospívajících,“ doplnila E. Kroupová.

Pro děti, které nebudou na pobytovém táboře, připravují vychovatelky zábavné programy. „V závislosti na počasí vyráží na různé poznávací výlety nebo k vodě,“ dodala E. Kroupová.