Lékařku psychiatrické ambulance na Mírovém náměstí v Lounech měla fyzicky napadnou jedna z pacientek. Ta naopak tvrdí, že jako první na ni zaútočila psychiatrička, údajně jí dala facku.

Při konfliktu nebyl nikdo zraněn. Incident přijeli uklidnit městští strážníci, které si lékařka přivolala na pomoc. V současné době případ prošetřuje policie.

Roztržka se v ordinaci odehrála v úterý 21. února dopoledne. Devětatřicetiletá lékařka se s o deset let mladší pacientkou údajně dostala do sporu kvůli vydání zdravotní karty či předpisu na léky. „Lékařka strážníkům sdělila, že ji pacientka škrtila a tahala za vlasy. Devětadvacetiletá žena, která seděla v čekárně, naopak tvrdila, že ji doktorka napadla jako první,“ uvedl k případu Miloslav Malý z lounské městské policie.

Ani jedna z žen nebyla podle strážníků viditelně zraněna, obě ale nesly známky konfliktu a chtěly na sebe vzájemně podat trestní oznámení. Strážníci proto na místo přivolali státní policii. „Případ vyšetřujeme jako přestupek. Trestní oznámení podala lékařka,“ sdělila Deníku mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.