Rodinná centra Puclík v Lounech a Sedmikráska v Žatci zahájila tento týden po prázdninové přestávce opět plný provoz.

Rodinné centrum Puclík v Lounech ve středu 7. září připravilo pro nejmenší a jejich rodiče Den otevřených dveří. Pošmourné počasí s občasným deštěm sice donutilo organizátorky přemístit akci z venkovních prostor do vnitřních, přesto si ale děti užily odpoledne plné zábavy.

Zatímco si malí návštěvníci hráli, maminky si mezitím vybíraly z kroužků, které centrum nabízí. „V září jsme připravili pro nové členy zajímavou nabídku. Pokud se zapíší právě v tento měsíc a budou navštěvovat jeden z kroužků, mají vstup na šest měsíců zdarma,“ uvedla Petra Jendrísková z Puclíku.

Centrum nabízí pohybové hry a cvičení jak pro děti, tak pro maminky, výtvarný kroužek, hudební kroužek – muzicírování, výuku anglického jazyka pro nejmenší, pečení dobrůtek s dětmi, hlídání dětí a také cvičení pro těhotné a nově masáže miminek. Připravuje také předporodní kurzy a přednášky. I přes všechny tyto aktivity je budoucnost Puclíku nejistá. Provozovatelkám se nedaří získávat finanční prostředky od sponzorů, ani od města.

Sedmikráska už také jede naplno

Také v Žatci se Rodinné centrum Sedmikráska po klidnějším prázdninovém provozu opět otevřelo tento týden. Již od června probíhají zápisy do zájmových kurzů.

Kurzy jsou rozvrženy do několika kategorií: cvičení a pohybové hry, hudební, výtvarné, jazykové kurzy a taneční klub Freedance. „Kurzy jsou rozděleny podle věku – od 3 měsíců do 7 let. Dále probíhají předporodní kurzy a cvičení pro těhotné ve velké Sedmikrásce na náměstí Svobody. Laktační poradna a hlídání dětí probíhá v malé Sedmikrásce na Hošťálkově náměstí,“ upřesnila vedoucí Sedmikrásky Michaela Hradcová.

Na září rodinné centrum vyhlásilo novou akci. „Kdo se nyní stane členem Sedmikrásky, může chodit celý měsíc od zaplacení do herničky zdarma,“ říká Michaela Hradcová. Na zítřek, sobotu 10. září, je připraven již tradiční oblíbený Pohádkový les v Holedeči – zábava pro děti i jejich rodiče.

(ad, mst)