„Jezdíme pravidelně tak jednou do měsíce. A samozřejmě už se chystáme. Potřebuji nakoupit na jaro na zahradu,“ chce opět navštěvovat trhy v Ředhošti Lenka Pavlíková. Na trhy pravidelně doráží tisíce zákazníků. „Těším se. Vždycky tam nakoupím levnější potraviny, věci pro doma, také oblečení tam často kupuji. Zase budu jezdit,“ chystá se také další pravidelná návštěvnice Eliška Sezemská.

V plné parádě se trhy v Ředhošti po zimě, kdy sice také probíhají, ale s omezeným sortimentem a není tolik prodejců, opět rozjedou už v neděli 5. března. Otevřeno je vždy od 8 do 11 hodin. „Opět se rozjíždíme naplno. Oproti zimě bude zase daleko více prodejců a mnohem větší sortiment,“ slibuje správce trhů Jiří Tošil.

Na druhý ročník Třebenického koštu dorazilo deset vinařů. Nejen z Třebenic, ale také z Velkých a Malých Žernosek a z Roudnice nad Labem.
FOTO: Třebenický košt lákal na vinaře z celého Litoměřicka

„Bude sadba, pro kterou sem mnoho lidí jezdí. Drůbež, věci pro zahradu. A další a další sortiment,“ přidává Pavel Hlušička z tamního infocentra. „Rozjede se blešák, opět lidé budou moci do zoofarmy, prostě všechno se opět rozeběhne v plném provozu,“ láká do vesničky spolupořadatel.

Trhy v Ředhošti probíhají už od roku 1953, každý víkend se v tržiště proměňuje nejen okolí obce, ale také její centrum. Stovky prodejců jsou rozmístěny na 70 tisících metrech čtverečních, přijíždí pravidelně tisíce lidí.

Výroba litoměřických mýdel.
Do práce s Nadějí. Sociální dílna v Litoměřicích o klienty nouzi nemá

Jako každý rok, i letos chystají v Ředhošti pro zákazníky novinky. Na návsi v nedávno vzniklé galerii Blanka má být nově čajovna. Chystají tam také několik dalších akcí. Například 2. dubna tam připomenou světový den autismu, na 30. dubna se připravuje program na čarodějnice.

Přichystány jsou pro zákazníky také další vylepšení. „Náš obchod z farmy, výdejní místo, je v provozu i přes týden. Lidé si pro věci z obchodu z farmy mohou zajet i mimo víkend,“ pokračuje Jiří Tošil. Otevřeno má také zahradnictví. „Na jaře pak opět budou sobotní trhy, to jsou spíše takové zahradnické. Od dubna do června budou nabízet sadbu, zahradní potřeby a věci pro zahradu,“ dodal.