Těžko si představit věhlasnější světové firmy, než jsou Apple a Coca-Cola. Oba tito giganti si vybrali pro natáčení svých reklamních spotů pro letošní Vánoce okres Louny. Lidé tak mohou v televizi nebo na internetu poznávat ulice našich měst v krásném zimním hávu, jaký jim filmaři dali.

Spot Applu se natáčel zčásti v Žatci. Na tamním Hošťálkově náměstí se v říjnu objevil pravý vánoční strom s ozdobami, okolí poprášil umělý sníh. Výsledkem je dvouminutový snímek, který je spíše dojemným poselstvím o pochopení, vánoční sounáležitosti a dobré vůli, výzvou k otevření srdcí, než dravou reklamou na produkty firmy. Ta se specializuje na výrobu hardwaru a softwaru. Známé logo, nakousnuté jablko, se ve spotu zablýskne jen krátce.

Vy se nyní můžete podívat na celý klip:

Zdroj: Youtube

Už o několik týdnů dříve začali lidé v televizní reklamě poznávat také historické centrum sousedních Loun. A to v krátkém snímku, propagujícím asi nejznámější limonádu - Coca-Colu. I v tomto případě jde o vánoční reklamu; mladík v ní přináší darem lahve limonády. Není bez zajímavosti, že tento spot se natáčel v horkém létě, konkrétně v první polovině července. Filmaři využili ulici Beneše z Loun před lounským kinem, kostelem sv. Mikuláše a tamní rohový dům, který je ve skutečnosti opravdu obchodem, ovšem ne s vánočním zbožím, jako v reklamě. Mladík v krátkém prostřihu táhne saně také uličkou Ve Fortně od řeky Ohře a mlýna směrem do centra města, k oblastnímu muzeu.

Kromě Loun vznikaly záběry pro tuto globální reklamu také v Nebušicích a Lokti.

Podívejte se na reklamu a poznejte známá místa:

Zdroj: Youtube

Místa okresu Louny a zejména město Žatec jsou u filmařů velmi oblíbené. V Žatci vznikaly záběry pro mnoho filmů a seriálů, ale nedávno si "zahrál" také v hraném traileru k netrpělivě očekávané počítačové hře Dishonored 2. Tu distribuuje americká společnost Bethesda Softworks. Ačkoliv se svátky klidu a míru nemá krátký snímek rozhodně nic společného, i tento určitě stojí za podívání! Natáčel se v polovině letošního roku a vyšel na začátku podzimu.

Poznáte ulice Žatce v traileru na akční pecku? 

Zdroj: Youtube