Přípravy rekonstrukce městské plavecké haly v Lounech jsou v plném proudu. Vedení města vybralo variantu přestavby, teď se bude snažit dosáhnout na dotaci.

Minulý týden se zástupci Loun sešli s projektanty, kteří představili v podstatě dvě varianty. „Levnější počítá s náklady necelých sto milionů korun, dražší se 136 miliony korun včetně daně," uvedl Pavel Janda, lounský radní.

Rozhodnutí bylo jednoznačné. „Nastala všeobecná shoda na dražší variantě. Ta počítá s přístavbou haly, kde má nově být wellness, vířivky nebo bazén pro mrňata. O jeho umístění se původně uvažovalo v prostorách současné posilovny. Ty jsou ovšem pro vodní provoz velmi těžko využitelné, pokud vůbec," vysvětlil Jan Čermák, lounský místostarosta, s tím, že problém by byl především v přesunech návštěvníků chodbami mezi bazény.

Čtěte také: Radnice v Lounech připravuje modernizaci plavecké haly

Zmíněné setkání s projektanty přineslo první dílčí výstupy, další jednání budou následovat.

V plánech se počítá s tobogánem, saunou, párou a dalšími zábavnými a relaxačními prvky.

A kdy má dojít na realizaci? „Naše přání je samozřejmě co nejdříve. Reálně ale bude záležet na tom, jak se podaří sehnat peníze. Budeme se snažit získat dotaci, jediná možnost je žádat ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy," dodal místostarosta.

Objekt plavecké haly z roku 1983 už modernizaci nutně potřebuje. A pocítit by ji měli především návštěvníci. Počítá se s úpravou odbavovacího systému, novým řešením šaten a hlavně širšími možnostmi vyžití, například pro seniory, sportovce a rodiny s dětmi.