Nechranická přehrada, Klínovec, Kadaň, Žatec, prunéřovská a tušimická elektrárna, uhelné doly, větrný park Rusová, ale i krása Krušných hor. To vše můžete vidět jedním pohledem. Obec Málkov na Chomutovsku totiž otevřela zbrusu novou rozhlednu.

Dominantou Skřivánčího vrchu, který leží ve výšce 460 metrů nad mořem, je nyní čtyřpodlažní, šestnáctimetrová rozhledna. Tu zde obec chtěla postavit již zhruba šest let. Teprve nyní se to povedlo. „S nápadem přišel již bývalý starosta Pavel Bursa. Dříve tu byl výškový bod,“ informuje o zrodu rozhledny starosta Málkova Josef Egermann.

Nová rozhledna dozajista do Málkova přiláká mnoho turistů, ať už pěších či cyklistů. Cesta k vrcholu je příjemná. Po příjezdu do Málkova, respektive Zelené (vpravo od silnice I/13 ve směru z Chomutova), jsou již vidět zelené značky lákající k rozhledně. Po silnici se dostanete k lesíku, kde už musíte opravdu pouze pěšky nebo na kole. K samému vrcholu vede opravená cesta krásným smíšeným lesíkem, kde je v tomto období k vidění mnoho krásných květin. Právě teď zde kvetou například úžasné náprstníky. Po zdolání zhruba kilometrové procházky již stojíte pod nově postaveným ocelovým gigantem, který vám umožní nevšední pohled do krajiny. Přímo u rozhledny je dřevěné posezení pro ty, kteří by byli před výšlapem schodů zmoženi.