Začátek roku je neodmyslitelně spjat s návštěvami různých společenských plesů.

Upoutat pozornost chtějí zejména přítomné dámy a dívky. Zářit chtějí především svou plesovou róbou nebo zajímavým účesem.

Ty, které nechtějí za róbu utratit tisíce nebo se obávají, že pro příští rok letošní model už nebude „in“, mohou využít nabídky svatebních salonů, které zpravidla půjčují kromě svatebních šatů i róby vhodné právě na plesy. „Šaty na půjčení máme nasmlouvané dopředu, ale i teď se chodí ženy ptát. Na maturitní plesy si mladé dívky půjčují nejčastěji šaty v barvě champagne. Máme ale i v jiných barvách. Cena za půjčení šatů na ples je od 1 500 do 2 900 korun. Nabízíme i půjčení bot nebo šperků, které lze u nás také zakoupit. Půjčujeme také pánské obleky,“ uvedla majitelka svatebního salonu v Lounech Monika Pichertová.

Na barvě plesových šatů více méně nezáleží, neměly by ale působit lacině, ale naopak elegantně. Nezbytností jsou punčochové kalhoty a pohodlné střevíce, které ladí s šaty i ostatními doplňky.

Muži by pak rozhodně neměli na ples přijít v džínsech a tričku. Nutností je tmavý oblek a černé společenské boty. Neměli by zapomenout na kravatu či motýlka.

Plné ruce práce mají v tomto období také kadeřnické a kosmetické salony. „Vrací se móda drdolů a vyčesaných vlasů. Slavnostní účes u nás stojí 250 korun, k tomu je nutné připočítat stylingové přípravky. Ženy a dívky si u nás mohou nechat také udělat slavnostní make–up. Líčení je nutné vždy přizpůsobit oblečení a typu pleti,“ dodala majitelka kadeřnického a kosmetického salonu v Lounech Jana Seifertová.