Na přelomu listopadu a prosince dostane Městská sportovní hala v Lounech nová sedadla. Letos jde už o druhou velkou investici v tomto zařízení.

Městská rada v minulých dnech schválila výsledek výběrového řízení s tím, že kromě samotných sedadel se bude měnit i linoleum na podlahách v prostoru pro diváky. „To je tam ještě původní, tedy staré 37 let," upozornil starosta Loun Radovan Šabata.

Práce mají stát 1,5 milionu korun. „Z toho budou za 600 tisíc korun vyměněny sedačky, zbytek pokryje výměnu linolea," doplnil R. Šabata. Začít se má po Veřejném halovém triatlonu, který se koná 21. listopadu.

Současná dřevěná lakovaná sedadla, kterých je v hledišti 470, rovněž pamatují dobu vzniku sportoviště. Nyní je nahradí moderní, plastová. To už se mělo ostatně stát na začátku letošního roku. Tehdy se ale na poslední chvíli zjistilo, že by zamýšlený způsob instalace do boku schodů, tvořících hlediště, nemusela vydržet. Město proto projekt zastavilo. Místo toho byla v létě vyměněna kompletní palubovka za 4,7 milionu korun. Město ji financovalo z přerozdělených příjmů z hazardu.

Připomeňte si: Nová sedadla ve sportovní hale nejsou. Mohla by se utrhnout