Občanské sdružení Vzdělávací Centrum Podkrušnohoří pořádá pro seniory v okrese Louny výukový kurz v rámci projektu s názvem Senioři komunikují.

Prezidentský pár pro seniory

V průběhu několika hodin se naučí základům práce na počítači, používat mobilní telefon a platební karty. „Projekt Senioři komunikují je podpořen a financován Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových. Cílem je, aby se senioři nebáli používat dnes již běžné věci jako mobilní telefon, počítač, internet a platební karty,“ vysvětlila Eva Kapicová, místopředsedkyně sdružení.

Senioři, kteří školením projdou, dostanou na konci osvědčení. „Kurzy realizované naším občanským sdružením proběhly již v Podbořanech, Lounech a Litoměřicích. Zájem o školení je ze strany seniorů velký,“ řekla E. Kapicová. Školení v Žatci bude probíhat v příštích dvou týdnech, od 19. do 30. listopadu. „Přihlásilo se dvanáct zájemců. Kurz je rozdělen do několika témat.

Na mobil a platební kartu po hodině

Jedna hodina výuky je věnována seznámení s mobilním telefonem. Jednu hodinu se budou učit používat platební karty. Celkem 19 hodin je věnováno zvládnutí základních úkonů na počítači a seznámení s internetem,“ přiblížila E. Kapicová. Kurz pro seniory je bezplatný a bude probíhat v sídle občanského sdružení. „Kurz vedou kvalifikovaní lektoři, kteří mají zkušenosti s výukou,“ dodala E. Kapicová.