Do Žatce opět přijedou filmaři. Ve městě budou pořizovat záběry do nového dramatu Pustina. V osmidílném seriálu se objeví řada známých českých herců, pro společnost HBO Europe ho natáčejí jeden z celosvětově nejžádanějších reklamních režisérů současnosti Ivan Zachariáš a úspěšná režisérka Alice Nellis.

Seriál je dramatickým příběhem rodiny, odvíjejícím se na pozadí vesnické komunity, která se v extrémní situaci ocitá na pokraji vlastního zániku. Hlavní roli starostky Hany Sikorové v osmidílném seriálu ztvární Zuzana Stivínová, k ní se dále připojují Jaroslav Dušek, Eliška Křenková a Jan Cina.

V Žatci se bude točit jeden den, konkrétně ve čtvrtek 12. května odpoledne. Natáčet se bude ve dvoře objektu v Dlouhé ulici, kde sídlí Policie ČR. Filmaři zadní stranu její budovy a dvůr využijí pro exteriérové záběry, ve filmu ztvární výchovný ústav. Část štábu si k natáčení do Žatce „odskočí" z Chomutovska, kde ve stejný den bude točit v uhelných dolech.

Štáb v Žatci točil Hořící keř

Pro HBO Europe snímek Pustina natáčejí produkční společnosti Nutprodukce a ETAMP, které se podílely na historické minisérii Hořící keř, oceněné jedenácti Českými lvy. Záběry pro třídílný miniseriál o Janu Palachovi se rovněž pořizovaly v Žatci, a to na jaře 2012.

Připomeňte si: Režisérka dokončila natáčení filmu o Janu Palachovi

Město Žatec patří mezi nejvyhledávanější filmové lokace v Česku. Jen za posledních pár měsíců se tam točily tři filmy, naposledy v druhé polovině března pohádkový příběh s pracovním názvem Spark (Jiskra). Točilo se dva dny na Chelčického náměstí a okolí.