Rozbité výlohy, krvácející mladíky po několika rvačkách, bezvědomí kvůli množství vypitého alkoholu – i takové události přinesla silvestrovská oslava v centru Žatce. Strážníci ve službě i členové posádek rychlé záchranné služby měli přes den a zvláště pak v noci plno práce.

Nejvážnější rvačky až k ránu

Rvaček bylo v Žatci hned několik, ty nejvážnější až pozdě v noci – jedna o půl třetí a druhá ve 4.40 hodin ráno. „Strážníci zasahovali u obou, k té druhé musela do Svatováclavské ulice přijet i záchranka a odvézt oba krvácející aktéry – mladíky s tržnými ranami k ošetření,“ uvedl včera Jiří Štorek, ředitel Městské policie Žatec.

Další rvačky řešili záchranáři i v Podbořanech na diskotéce Růže. „Mladíci měli tržné rány na hlavě a jeden i mírnou poruchu vědomí,“ uvedl Slavomil Jurnečka ze Zdravotnické záchranné služby Žatec.

Do němoty

Alkohol přivedl dalšího z mužů až do bezvědomí – ležel bezvládně na vozovce v Mládežnické ulici v Žatci. „Měl velké štěstí, že ho nic nepřejelo. Strážníci ho probrali a předali matce, která už syna sama hledala,“ sdělil Jiří Štorek. Ve městě, kde probíhaly zhruba tříhodinové oslavy s programem a ohňostrojem k příchodu nového roku, byly rozbity i dvě výlohy. „K prvnímu případu došlo v půl druhé na Kruhovém náměstí – mladík podle všeho úmyslně rozbil výlohu pekařství. Máme ho natočeného na naší bezpečnostní kameře a budeme určovat jeho totožnost,“ řekl Jiří Štorek.

Druhá výloha byla rozbitá u jednoho z barů na náměstí. Tam však podle ředitele nešlo o úmysl, ale muž do ní spadl vlivem opilosti. Majiteli se posléze omluvil a domluvili se na náhradě škody, řekl Jiří Štorek. Na náměstí, kde probíhaly zmíněné oslavy, byl podle něj relativní klid, více zásahů měli strážníci v jiných částech města. Asistovali též u večerního většího požáru kontejneru v ulici Dr. Kůrky. „Přímo na oslavách na náměstí ošetřili dobrovolní záchranáři dvě ženy s tržnou rankou na obočí a odřeninou na noze, obě po zásahu zábavnou pyrotechnikou,“ dodal Slavomil Jurnečka.