Stovka dětí se příští týden vrátí do mateřské školky Otokara Březiny v Žatci. A s nimi nastoupí také dělníci, kteří během podzimu budovy školky zateplí. Zařízení bylo přitom celý měsíc zavřené, školka byla prázdná. Proč tedy práce neproběhly v srpnu, aby hlučná technika děti nerušila?

„Zahájení prací je vázáno na termíny veřejné soutěže na výběr firmy, která práce provede. Ty musely být přizpůsobeny termínům žádosti o přidělení dotace," vysvětlil Pavel Král, vedoucí odboru rozvoje a majetku města Městského úřadu v Žatci.

Město Žatec totiž požádalo na zateplení školky o dotaci, která by měla pokrýt až 90 procent nákladů. Ty jsou šest a půl milionu korun. Práce začnou v první polovině září a hotovo má být do začátku prosince. Provede je společnost Nepro z Klášterce nad Ohří, která pro Žatec letos například dokončila rekonstrukci horní části papíren.

Ve stejném termínu dojde také na zateplení budov MŠ Speciální ve Studentské ulici. Náklady jsou 1,6 milionu korun a i v tomto případě by 90 procent měla uhradit dotace.