Sedm měst a devět obcí v Ústeckém kraji se letos přihlásilo do soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby. Uzávěrka hlasování v krajském kole je 22. února. Stránky svého města či obce může podpořit i veřejnost.

Mezi ohlášenými soutěžícími z okresu Louny jsou v kategorii obce Peruc a v kategorii měst Postoloprty. „Osmnáctý ročník soutěže Zlatý erb bude i letos probíhat dvoustupňově, tedy nejprve se uskuteční krajská kola, ze kterých vzejdou soutěžící celostátního kola," uvedl Vít Savický ze sdružení Zlatý erb. Vítězové krajských kol budou známi během března. „Celostátní kolo vyvrcholí slavnostním předáním cen na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě, která se uskuteční 4. a 5. dubna," dodal Savický.

Hodnotí se řada aspektů

V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování nebo bezbariérová přístupnost.

Kromě nejlepších webových stránek samospráv se ve Zlatém erbu soutěží také v kategorii Nejlepší elektronická služba. Vítěz každé kategorie získá od Ústeckého kraje finanční dar. Více informací včetně návodu, jak v soutěži hlasovat, je na webu www.zlatyerb.cz.

V minulém ročníku v Ústeckém kraji zvítězil web města Most a obce Chuderov na Ústecku. První místo v kategorii elektronických služeb si odnesl Žatec s živým vysíláním schůzí zastupitelstva.