Ke dvěma pomateným mužům vyjížděli v minulých dnech strážníci v Lounech. Jeden chtěl na tenisových kurtech pořádat závody formule jedna, druhý žádal děti, aby mu namlátily obuškem.

„Volající na linku 156 městské policie oznámil, že ho obtěžuje nějaký muž u tenisových kurtů v parku. Strážníci na místě narazili na 43letého zjevně pomateného muže, který po kontrole totožnosti sdělil, že tam chce pořádat závody formule jedna," popsal Miloslav Malý, zástupce ředitele Městské policie v Lounech.

„Na místě se také nacházel správce tenisových kurtů. Ten strážníkům sdělil, že muž předtím vstoupil do restaurace, v ruce držel kapesní nůž a chtěl po něm nůžky na plech. Pak nůž zabodl do stolu a odešel. Ještě předtím se snažil kapesním nožíkem stříhat živý plot," dodal M. Malý. Strážníci zavolali záchrannou službu, která si muže převzala k ošetření na psychiatrii.

Chtěl "pořádně ztrestat"

Ke druhému pomatenci jeli strážníci odpoledne. Dívčí hlas na tísňovou linku 156 oznámil, že u loutkového divadla v Husově ulici stojí muž a vedle sebe má ceduli s textem „prosím vás naplácejte mi pořádně na zadek".

„Strážníci na místě našli muže odpovídající popisu. Jednalo se o 56letého muže z Lounska. Vedle něho ležela také cedule s uvedeným nápisem a plastový obušek," sdělil Miloslav Malý. Strážníkům muž tvrdil, že se byl pouze podívat na řeku a že cedule ani obušek nejsou jeho. „Nedaleko se nacházela také skupinka dětí - čtyři dívky ve věku 13 a 14 let a 16letý chlapec, všichni z Loun. Muž měl podle nich dívky oslovit, "aby ho pořádně ztrestaly". Když viděl přijíždět strážníky, začal se od skupinky rychle vzdalovat," sdělil M. Malý.

Strážníci muže zajistili a pro podezření ze spáchání trestného činu ho převezli na Policii ČR, kde ho ponechali k dalšímu vyšetřování.