Služebna Městské policie v Žatci se stěhovat do Podměstí nebude. Téměř tři roky staré rozhodnutí rady města zrušili žatečtí zastupitelé, sídlo strážníků zůstane v současné budově na náměstí 5. května. Ta se za několik milionů korun opraví.

O přestěhování služebny rozhodli žatečtí radní už v roce 2013, nyní převládl ve vedení města názor, že stěhování není potřeba. Služebna měla být v budově bývalého ředitelství Žatecké teplárenské.

Náklady versus výhodná poloha

Pro stěhování hovořily finanční náklady. Zatímco při variantě služebny v Podměstí by se zaplatily jen náklady na stěhování a drobné stavební práce ve výši přibližně 700 tisíc korun, při zachování sídla v současné budově bude potřeba její rekonstrukce. A náklady se odhadují na šest milionů korun.

Naopak proti stěhování byl ředitel městské policie Miroslav Solar. Ten argumentoval výhodnou polohou současné služebny v centru.

Podle rozhodnutí zastupitelů zůstane služebna na svém místě, budovu, kde sídlí, nechá město zrekonstruovat. Je potřeba hlavně vnitřních úprav a rekonstrukce vytápění. Město na ni chce získat dotaci. „Je předpoklad, že příslušná dotační výzva bude vypsána v druhé polovině letošní roku, rekonstrukce by pak mohla proběhnout v průběhu roku 2017," sdělila starostka Zdeňka Hamousová.

Připomeňte si: V Žatci stále řeší, zda se budou stěhovat strážníci