Strážník v Lounech se postřelil služební zbraní. K incidentu došlo v minulých dnech přímo na služebně městské policie, výstřel z pistole zasáhl strážníka do nohy. Jeho zranění naštěstí nejsou vážná.

„K výstřelu a následnému poranění došlo pochybením strážníka, který se služební zbraní manipuloval v určeném prostoru při jejím vybíjení. Případ byl oznámen na Policii ČR, která provádí šetření," sdělil Miloslav Malý, zástupce ředitele Městské policie v Lounech.

„Policie případ šetří. Zjišťovali jsme například, zda za incidentem nestojí další osoba. To se neprokázalo. Šlo o nešťastnou náhodu, pravděpodobně o porušení bezpečnostních předpisů," sdělila Jaromíra Střelcová, mluvčí Policie ČR Louny. Policie případ zřejmě postoupí k dořešení na lounskou radnici. „Jako každý úraz, který se stane při výkonu povolání, je jeho příčina podrobně vyšetřena a následně jsou s ní seznámeni i ostatní zaměstnanci organizace formou odborného proškolení z důvodu minimalizace opakování obdobných situací. Toto proškolení je stvrzeno jejich podpisy. Jakým dalším způsobem bude tato událost řešena v rámci městské policie je závislé na výsledcích šetření tohoto případu Policií ČR a je plně v kompetenci vedení," sdělil Radovan Šabata, starosta Loun.

V případě městské policie v Lounech se nejedná o ojedinělý incident tohoto typu. Před rokem v létě došlo na strážnici rovněž k náhodnému výstřelu ze služební zbraně, tehdy ale nikdo zraněn nebyl. „Probíhala kontrola služebních zbraní. Vinou chybné manipulace došlo k výstřelu prohlížené zbraně," popsal tehdejší událost ředitel lounské městské policie Radek Baláš. Pistole byla v tu chvíli správně namířena do země a nikomu se tak nic nestalo. 

Připomeňte si: Na služebně strážníků v Lounech náhle padl výstřel z pistole!