Do své šesté sezony vstupuje Švestková dráha mezi Litoměřicemi, Libčevsí na Lounsku a Mostem. Zítra, v sobotu 29. června, se na ni opět vrátí turistické vlaky a zahájí se tak další sezona.

Trať byla pro „normální" vlaky zavřena, v roce 2008 se tam však objevily osobní vlaky, které převážejí během léta hlavně turisty. Jezdí jen o víkendech a v létě. Jinak tomu nebude ani letos, provoz na Švestkové dráze je naplánován na soboty a neděle od konce června do 1. září.

Na Lounsku kromě Libčevsi vlaky zastavují také v Sinutci a Hnojnicích. Švestková dráha láká na krajinu Českého středohoří, příznivou pro pěší i cyklistické výlety. V blízkém okolí tratě je také velké množství přírodních a kulturních památek.

Provoz už zahájila také druhá železniční trať v okrese Louny, kde „normální" vlaky už několik let nejezdí a nyní slouží převážně jen turistům Doupovská dráha mezi Kadaní a Podbořany s odbočkou z Vilémova u Kadaně do Kadaňského Rohozce. V polovině června na ní začaly jezdit v sobotu vlaky, a to mezi Kadaní a Krásným Dvorem, v červenci a srpnu se přidají další vlaky. Jezdit budou i v neděli a některé z nich až do Podbořan.