Tradiční taneční kurzy pro mládež, pořádané Tanečním klubem Luna Louny, se stěhují. Nově, už tuto podzimní sezonu, budou probíhat v lounském Vrchlického divadle. Poslední roky, kdy ve městě chybí vhodný sál pro tyto příležitosti, probíhaly kurzy v sousedních Dobroměřicích.

„Podařilo se nám domluvit krásné prostory sálu za foyer Vrchlického divadla, kde se konají i divadelní plesy," informovala Jana Stehlíková z TK Luna. Jak dodala, poslední volná místa na kurz, začínající 6. září, jsou stále ještě k dispozici. Zájemci se tak mohou ještě přihlásit. Kapacita sálu je 250 míst. „Je sice o něco menší než ten v Dobroměřicích, ale pro kurz je naprosto postačující," dodala J. Stehlíková.

Speciální lekce navíc

Účastníci plesů, kteří právě nebudou tančit, si budou moci navíc například nerušeně pohovořit právě v přilehlém foyer. Letošní kurz nabídne kromě obvyklého programu také několik zajímavostí. Například speciální doplňkovou lekci karibského tance, hodinu disko a street tance či divadelní představení. Samozřejmostí jsou pak dvě prodloužené, mikulášská a Věneček, kterým taneční vyvrcholí 6. prosince. 11. ledna se pak uskuteční prestižní Ples v bílém.

Taneční klub Luna pořádá tuto výuku, na kterou zpravidla kurzisté vzpomínají po celý další život, už pět let. Tedy od podzimu 2008, kdy byly zrušeny kurzy v lounském kulturním domě. Přesunuly se právě do Dobroměřic. Na příští ročník už by mohly být v Lounech připraveny prostory zbrusu nové. Město totiž nechává zrekonstruovat a upravit objekt Zastávky v lounské Poděbradově ulici, jehož zásadním přínosem pro obyvatele města má být právě reprezentativní taneční sál a zázemí.