V budově v obchodní akademie v Žatci je už několik měsíců uzavřena velká tělocvična nad bazénem. A to z důvodu havarijního stavu vnitřního podhledu, hrozilo nebezpečí jeho zřícení.

Došlo k tomu kvůli zatékání vody střechou a následnému napadení dřevěné nosné konstrukce podhledu hnilobou kvůli zvýšené vlhkosti.

„Při průzkumu se zjistilo, že nosná konstrukce podhledu je konstrukčně nevhodná a je navrženo kompletní řešení odstranění problému. Bude provedena jak oprava střechy, odvětrání meziprostoru, nová tepelná izolace, výměna poškozených konstrukčních částí střechy, tak nový podhled včetně nosné konstrukce," sdělila Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Ústeckého kraje, který je vlastníkem objektu.

V současné době je zpracován projekt oprav, na které kraj už vyčlenil práce. V nejbližších týdnech by mělo proběhnout výběrové řízení na firmu, která práce provede. „Cena i termín dokončení prací, tedy i znovuotevření tělocvičny, vzejde z výběrového řízení," sdělila mluvčí.

Předběžný odhad projektanta hovoří o nákladech ve výši pěti milionů korun. K otevření tělocvičny dojde zřejmě během příštího roku.