Kriminalisté šetří okolnosti výstavby bytů u žateckého Tesca. Zástupci radnice, na základě usnesení radních, podali podnět na obvodní oddělení Policie ČR v Žatci. Případ si převzala hospodářská kriminálka. Ta jej nyní šetří a okolnosti prověřuje.

O co jde? Společnost JTH Group koupila v roce 2006 od města pozemek v lokalitě Klín na jižním okraji Žatce. Zavázala se, že do konce roku 2007 tam postaví první bytový dům. Pokud by se tak nestalo, měla společnost městu proplatit dvacetimilionovou směnku.

Pozdní kolaudace

Firma nakonec termín nestihla, ke kolaudaci bytového domu došlo v průběhu ledna 2008, tedy o několik týdnů později. Město na proplacení směnky trvalo a věc směřovala k soudu. Nakonec se společnost a firma dohodly mimosoudně. Město dostalo čtyři byty, které JTH Group postavila u Tesca. Za to město nepožadovalo proplacení dvacetimilionové pokuty. Navíc firmě už nehrozil obdobný desetimilionový postih za to, že nedostavěla v termínu druhý bytový dům. Jeho nedostavěné torzo stojí u Teska dodnes.

A právě tento způsob vyrovnání bývalého vedení města s developerskou společností se některým členům nynější rady nelíbí, proto iniciovali podání a policejní vyšetřování. Tvrdí, že městu vznikla škoda tím, že netrvalo na proplacení směnek.

Připomeňte si: Okolnosti stavby bytů u Tesca v Žatci bude šetřit policie