Start turistické sezony v regionu tak bude opravdu turistický. Akce bude zahájena v sobotu 13. dubna v 10 hodin. „Sezónu v Dolním Poohří zahájí trojice našich pohádkových bytostí – Ohřinka, Ohřínek a víla Egerie. Hlavně děti se mohou těšit na zábavné scénky a soutěže, chybět nebude hudba,“ zve na postoloprtské Mírové náměstí Lukáš Pichlík, šéf spolupořádající Agentury Dolní Poohří.

Předání ceny Zlatý mamut
Lounské muzeum má Zlatého mamuta za program v archeologickém skanzenu

Dalším lákadlem při zahájení sezony bude Postoloprtský špacír. Opět budou připraveny trasy okolím města pro děti, sváteční i zdatnější turisty, pejskaře i cyklisty. Pochod se koná od roku 2014, letos se půjde 5. ročník.

Na turisty malé i velké budou tentokrát čekat trasy od 8 do 42 kilometrů. Pochod povede přírodou Dolního Poohří a jedna z tras zavede milovníky pěší turistiky na zámek Nový Hrad v Jimlíně, kde budou prohlídky zdarma a ukázky šermířských soubojů.  Pro děti bude připravena pohádková trasa, budou plnit úkoly a podívají se také na farmu.Na pochod se lidé mohou registrovat od 9 do 11 hodin, v cíli dostanou pamětní list a dárek.

Pouť ve Zbrašíně
Jak jsme žili v Československu: Obec Zbrašín