Kdy: pátek 25. a sobota 26. října
Kde: zámecký park v Krásném Dvoře na Podbořansku
Za kolik: s rezervací za 60 Kč, bez rezervace na místě 100 Kč

„Kdo se rád bojí, ať dorazí na Krásný Dvůr. Strašidla se těší na všechny odvážlivce, kteří dokáží splnit jejich poťouchlé úkoly,“ zve správa zámku na večerní procházku strašidelným parkem.

Akce se konala už v loňském roce a setkala se s obrovským zájmem.

„Vždy v desetiminutových intervalech se od zámku vydají na cestu skupiny odvážlivců. Na úspěšné čeká odměna,“ vysvětluje.

Rezervace na akci je nutná, a to mailem na kovarikova.sarka@npu.cz. „V objednávce uvádějte počet dětí i dospělých, u dětí také věk. Dřívější termíny budou přednostně rezervovány pro menší děti. Skupiny dospělých bez dětí budou rezervovány v časech od 20 hodin,“ připomíná pracovnice vztahů k veřejnosti krásnodvorského zámku Šárka Kovaříková.

V parku bude čekat velké množství strašidel, nástrah a úkolů.

V neděli 24. listopadu se na zámku od 11 do 16 hodin chystají Svatokateřinské slavnosti. Prohlídky vánočně vyzdobených interiérů se zaměří na dobu mezi posvícením a adventem. „Nenechte si ujít příležitost dozvědět se, jak se slavily svátky svatého Martina či Kateřiny, co znamenají jednotlivé adventní symboly či proč Mikuláš naděluje dětem dárky. Drobný dárek je připraven i pro všechny návštěvníky,“ zve správa zámku.

V rámci programu Divadlo Rozmanitosti sehraje pohádku O rybáři a zlaté rybce.