Do průmyslové zóny Triangle u Žatce budou po pěti letech opět jezdit autobusy. Vozit tam mají ze Žatecka, Lounska, Mostecka a Chomutovska hlavně zaměstnance firem působících v této zóně. Ti by měli mít v autobusech díky příspěvku zaměstnavatelů padesátiprocentní slevu na jízdném.

Autobusy s lidmi do zóny Triangle jezdily v roce 2006 a 2007. Pak však byly zrušeny, neboť s nimi jezdilo jen velmi málo cestujících. Nyní do zóny jezdí jen „podnikový" autobus společnosti Panasonic.

Autobusy by do Triangle měly začít jezdit od 1. října. „Autobusy budou zónu úplně objíždět. Prozatím se počítá, že budou zastavovat na třech zastávkách, které v současné době v Triangle existují. S ohledem na vstup dalších investorů do zóny je možné, že se počet zastávek ještě zvýší," sdělila Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Do zóny mají jezdit autobusy dvou dopravců Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova.

V současné době v zóně Triangle působí společnosti Panasonic, Gestamp, Solar Turbines, Johnson Controls a Hitachi. Továrna firmy Hargo se staví. Developerská firma Panattoni tam chystá výstavbu dalších tří továren pro své zákazníky z automobilového průmyslu. V zóně nyní pracuje zhruba jeden tisíc lidí.