Podle lékařů patří obyčejná chůze k nejprospěšnějším pohybovým aktivitám pro tělo člověka. Navíc výšlap na čerstvém vzduchu je podle odborníků prospěšný i pro lidskou psychiku. Pokud máte zájem, můžete se připojit k organizovaným turistům, kteří v okrese Louny v nejbližších dnech připravují několik akcí.

Klub českých turistů v Žatci chystá v sobotu pochod s názvem Jarní výšlap aneb za tajemným Špičákem. Vyrážejí ráno z Deštnice, trasy pochodů jsou dlouhé 16, 24 a 30 kilometrů a vedou lesy mezi Kounovem, Domoušicemi a Pnětluky. Všechny tři trasy zamíří k 488 metrů vysokému vrchu Špičák a přes Nečemice zavedou účastníky zpět do Deštnice.

Shrabat listí, zamést, posekat klestí. To čeká tuto sobotu turisty na Červeňáku. Klub českých turistů Louny tam pořádá tradiční akci Odemykání Červeňáku. Sraz je ve 13 hodin u Ejemovy chaty. Turisté nejdříve uklidí okolí chaty a poté společně posedí a naplánují další turistické výlety. Bavit se budou určitě také o nejoblíbenějším turistickém pochodu v okrese Louny, který nese název 166 000 stop krajem Lučanů a letos v sobotu 31. března se koná už jeho 38. ročník. Start je od zámku Nový Hrad v Jimlíně, cíl v Lounech. Připravují se trasy pro pěší i cyklisty.

Tuto sobotu chystají pochod také turisté v Podbořanech. Jeho název je Za poznáním Očihova a trasa je dlouhá 12 kilometrů. Zájemce zavede přes Očihov a jeho okolí až do Běsna, kde na ně bude čekat autobus, který je odveze zpět do Podbořan.