Nezvládáte vyřídit své záležitosti na lounském městském úřadě v běžné pracovní dny? Končí úřední hodiny dřív, než se vrátíte třeba ze zaměstnání? Tuto starost budete moci už brzy odškrtnout. Městský úřad v Lounech zavede pracovní soboty.

„Komise pro otevřenou radnici doporučila městské radě rozšířit úřední dobu o jedno sobotní dopoledně v měsíci. Rada města záměr schválila, úřad bude otevřen vždy během poslední soboty v měsíci," informoval Pavel Janda, předseda zmíněné komise a zároveň mluvčí rady města.

Úředníci budou občanům k dispozici vždy od 8 do 12 hodin. Poprvé se má tato novinka objevit 29. srpna. V prosinci chce radnice zájem občanů vyhodnotit a rozhodnout, zda tuto službu nabízet i v příštím roce. Podle propočtů vedení úřadu bude jedna úřední sobota stát městskou kasu asi deset tisíc korun.

Otevřen bude úřad u polikliniky

Otevřeno bude sídlo úřadu v ulici Pod Nemocnicí. Lidé se budou moci obrátit na agendy občanských a řidičských průkazů, cestovních dokladů, evidence obyvatel a ověřování, k dispozici bude registr vozidel, pokladna a na recepci služba Czechpoint. „Město vyjde vstříc svým občanům, kteří si mnohdy museli kvůli návštěvě úřadu brát dovolenou, a umožní jim vyřídit si potřebné záležitosti na vybraných pracovištích i v sobotu," dodal Pavel Janda.

Pracovní soboty mají už tradici na žatecké radnici, která je zavedla již v roce 2007. Konají se přibližně desetkrát do roka, zpravidla na počátcích kalendářních měsíců.