Policie na Lounsku šetří závažný incident, ke kterému došlo během velikonočního pondělí v Postoloprtech.

Odpoledne tam byla při kontrole vlakového nádraží napadena hlídka městské policie skupinou dvanácti podnapilých osob.

„Strážníkům vyhrožovali fyzickou újmou a smrtí. Celou věc se strážníci snažili uklidnit, ale agresivita osob se stupňovala ke strkání do strážníků. Jelikož nešel útok na strážníky odvrátit, na pomoc byla na místo přivolána hlídka Policie ČR,“ uvedl Aleš Tallowitz, ředitel městské policie Postoloprty.

Před příjezdem Policie ČR se skupinka osob rozdělila a několik agresorů se pokoušelo hlídku strážníků napadnout. Jeden z útočníků sáhl do kapsy, nahmatal nějaký předmět a se slovy "já vás klidně podříznu " zaútočil na jednoho ze strážníků.

„Z toho důvodu strážník využil donucovacích prostředků. Útočníkovi pohrozil použitím služební zbraně a následně použil hmaty a chvaty sebeobrany. Poté, co se podařilo útočníka povalit na zem, mu byla nasazena služební pouta. V tomto okamžiku se na místo dostavila hlídka Policie ČR, která pomohla zvládnout strážníkům celou situaci,“ dodal ředitel postoloprtských strážníků.

Obviněn zatím nikdo nebyl

Dvě osoby byly převezeny na Obvodní oddělení Policie ČR v Postoloprtech k prokázání totožnosti a útočník byl předán policii z podezření ze spáchání trestného činu útoku na veřejného činitele.

Incident v Postoloprtech v současné době prověřuje státní policie, zatím nikoho z útočníků neobvinila. „Postupně vyslechneme všechny svědky a účastníky události. Poté celou záležitost vyhodnotíme a rozhodneme, zda věc oznámíme městskému úřadu jako přestupek, nebo budou v případě dostatku důkazů zahájeny úkony trestního řízení,“ sdělil vedoucí obvodního oddělení PČR v Postoloprtech Miroslav Solar.