Vznik nového územního plánu, podle kterého se Podbořany budou rozvíjet několik dalších let, schválili tamní zastupitelé. Radnice obeslala šest firem, vybrala společnost Kadlec K.K. z Prahy. Díky novému územnímu plánu se město bude moci dále rozvíjet. „Jeho zpracování je nutné. Bez něj bychom zastavili vývoj města, zakonzervovali ho a to samozřejmě nechceme,“ řekl starosta Podbořan Radek Reindl.

Dokument, který určí, v jaké oblasti v Podbořanech budou stát obytné domy a kde naopak budou lidé odpočívat, přijde radnici na 3,2 milionu korun. „Oslovili jsme šest firem. Některé odmítly, protože už jsou zpracováváním plánů pro jiná města zahlceni. Z nabídek, které jsme obdrželi, byla firma Kadlec K.K. z Prahy nejlepší,“ informovala Jarmila Švarcová z podbořanského stavebního úřadu.

Se zpracovatelem bude uzavřena smlouva o dílo, všechny peníze dostane firma až bude plán hotov. „Chtěli bychom, aby se k plánu vyjádřili také občané města. Pokud má někdo nějaké stavební plány nebo nápady, ať přijde na začátku příštího roku na radnici a my je můžeme do dokumentu zapracovat,“ dodal Radek Reindl.