Jak ukojit „mlsnou" a zároveň stále pamatovat na zásady zdravé výživy? Na tuto otázku odpověděl další workshop Lounské vařečky, který proběhl v sobotu 22. února v obchodě se zdravou výživou na Tyršově náměstí.

Zdravé mlsáníPět kurzistů se dozvědělo, jak zpestřit jídelníček sobě i celé rodině. „Bavili jsme se hlavně o sladkých variantách, ale padly i otázky, jak mlsat ,slaně´ třeba večer u televize. To zřejmě připravíme jako některé z budoucích témat," uvedla Jana Píchová Šťastná, která za projektem Lounská vařečka stojí spolu se Zuzanou Němečkovou, která workshop vedla.

Řeč byla o vhodných ingrediencích i konkrétních receptech, jejichž výsledky mohli přítomní rovnou ochutnat. Zdravé mlsání, jak se workshop jmenoval, naservírovalo buchtu z červené řepy, ovesné sušenky s karobem, banánové lívance, palačinky z cizrny či jáhlové kuličky.