Cestující v městské autobusové dopravě v Lounech by se měli připravit na menší komplikace, které přinese zrušení dvou zastávek na lince číslo dvě. Autobusy nebudou několik měsíců zajíždět do Cítolibské a Vladimirské ulice.

Důvodem je rekonstrukce podchodu právě ve Vladimirské ulici a s tím související její úplná uzavírka. „K dočasnému zrušení zastávek dojde od 5. září do 15. listopadu. Po dobu rekonstrukce budou nahrazeny autobusovou zastávkou U Spravedlnosti, a to pouze u domova pro seniory ve směru od Cítolib do Loun," upozorňují úředníci městského úřadu.

Čtěte také: Vladimirská ulice v Lounech se na měsíce uzavře

"Zajížďku" do Cítolibské a Vladimirské ulice při běžném provozu absolvovalo jen několik spojů denně. Ostatní zastávky na lince, včetně frekventované u polikliniky, fungují normálně.

Objízdné trasy budou muset využít i řidiči osobních automobilů. Ti mohou v jednom směru využít Cítolibskou ulici. V opačném, k poliklinice, pak buď ulici Rakovnickou nebo projet sídlištěm ulicemi Pionýrů a V Domcích.

Most s podchodem uzavřou práce na téměř tři měsíce. Opravy provede firma N+N – Konstrukce a dopravní stavby Litoměřice za 5,6 milionu korun včetně daně.