Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) plánuje od příštího týdne sérii výluk na trati Žatec - Chomutov a Žatec - Plzeň. Z tohoto důvodu nepojedou od pondělí 1. září do pátku 12. září rychlíky mezi Mostem, Chomutovem, Žatcem a Plzní. Po celé trase je nahradí autobusy. Informovala o tom Valerie Votočková z Českých drah Ústí nad Labem.

Na trati Chomutov - Žatec uzavře SŽDC nepřetržitě od pondělí 1. září od 8:30 hodin do čtvrtka 4. září kolej mezi stanicemi Březno a Chomutov. „České dráhy nahradí všechny spěšné a osobní vlaky v úseku Březno u Chomutova - Chomutov autobusovou dopravou," sdělila.

Ve dnech 5., 8., 9., 10. a 11. září (pátek, pondělí - čtvrtek) vždy v době od 7:30 hodin do 15:10 hodin a ve dnech 6. a 7. září (sobota, neděle) vždy v době od 9:20 do 17:20 hodin se chystá výluka mezi Žatcem a Hořeticemi. České dráhy nahradí všechny spěšné a osobní vlaky autobusovou dopravou v úseku Žatec - Hořetice.

Současně s tím budou probíhat nepřetržité výluky v úseku Horní Bříza - Kaznějov a Plasy - Mladotice - Žihle na trati Plzeň - Žatec. Proto mezi Plzní a Mostem nepojedou od pondělí 1. září do pátku 12. září rychlíky, nahradí je autobusy.