Rozsáhlá odstávka vody v Žatci trvala nakonec kratší dobu, že se plánovalo. Kvůli výměně šoupat na několika vodovodních řadech Severočeské vodovody a kanalizace (SčVK) zastavily dodávky vody pro většinu města a čtyři přilehlé vesnice, Libočany, Zálužice, Rybňany a Bezděkov, v úterý 28. srpna v poledne, ještě ten den večer se vodovody ale opět začaly napouštět. Práce totiž skončily už v půl desáté večer, původně se předpokládalo, že potrvají až do středečního rána.

„Práce byly perfektně připravené, takže jakmile jsme zastavili vodu a vyprázdnilo se potrubí, okamžitě se začalo pracovat. Navíc nám přálo počasí, takže práce proběhly v krátkém čase," sdělila Iveta Kardianová, mluvčí SčVK.

Po odstavení vodovodů v poledne voda ještě určitý čas z kohoutků tekla, například v centru města do pozdního odpoledne. Po skončení prací v půl desáté večer se vodovody začaly opět napouštět, během noci tak byly dodávky vody obnovené.

Na padesát pracovníků SčVK a externích firem během odstávky vymontovalo 11 už nefunkčních šoupat a nahradily je většinou novými. „Díky tomu budeme mít v případě havárie potrubí větší možnosti manipulací, takže odstávky budou více lokální a ne tak rozsáhlé, jak tomu bylo v Žatci v minulých letech," vyplynulo ze slov mluvčí.