Výluka na železniční trati Žatec - Plzeň v úterý 10. září nekončí. Potrvá o tři týdny déle, až do konce měsíce. Výluka se dotýká cestujících v rychlících mezi Mostem, Chomutovem, Žatcem a Plzní.

České dráhy v polovině srpna oznámily, že výluka na trati Žatec - Plzeň proběhne od 17. srpna do úterý 10. září. Nyní informaci upřesnily. „Výluka na této trati je podle plánu rozdělena do několika etap. V úterý 10. září skončí druhá etapa. Následovat bude třetí etapa, která skončí 30. září," sdělila Valerie Votočková z Krajského centra osobní dopravy Českých drah.

Prodloužení výluky o tři týdny

Do 10. září jezdí místo vlaků autobusy v celé trase, tedy mezi Mostem, Chomutovem, Žatcem a Plzní. Od tohoto data až do konce září by autobusy měly nahradit vlaky už „jen" v úseku Most - Blatno u Jesenice. Na Plzeňsku tak už budou vlaky jezdit normálně.

A skončí 30. září dlouhá výluka na této trati definitivně? „Čtvrtá etapa této výluky už nebude, ale nezávisle s touto akcí jsou ještě plánovány čtyři dny denních výluk mezi Březnem u Chomutova a Žatcem, která se také dotkne rychlíků mezi Mostem a Plzní, jež budou nahrazeny autobusy. Měla by se konat na přelomu října a listopadu," uvedla Valerie Votočková.

Na zmíněné železniční trati jezdí rychlíky mezi Mostem a Plzní v pravidelných dvouhodinových intervalech. Doplňují je spěšné vlaky. Osobní vlaky mezi Žatcem, Podbořany a Blatnem už několik let nejezdí.