Každý, kdo staví, rekonstruuje či jen vylepšuje své obydlí, by měl o nadcházejícím víkendu vyrazit na lounské výstaviště. Proběhne tam totiž veletrh Dům 2013. A to dokonce v jubilejním 20. ročníku.

Své výrobky či služby z oborů stavebních materiálů, vybavení domácnosti a zařízení zahrady bude v Lounech nabízet více než 150 vystavovatelů, kteří také tentokrát připravili zajímavé slevy. Tradiční výstava se každoročně těší stejně velkému zájmu, jako největší české hudební festivaly. „Očekáváme 25 a 30 tisíc návštěvníků. Například loni jich přišlo 20 440," sdělili pořadatelé ze společnosti Diamant Expo.

Pavilony A a F budou letos patřit především stavebním firmám. V pavilonech D, E a C se představí firmy se širokou škálou nábytku a doplňků. Kromě jiných tam bude k dostání také zajímavý kovaný nábytek. Řešení či inspiraci tam navíc najdou všichni, kteří se chystají budovat novou koupelnu, upravují kuchyni, obývací pokoj, přemýšlejí nad novou ložnicí či vybírají například sedací soupravu.

Stavíte? Rekonstruujete?

„Návštěvníci na výstavišti najdou i firmy, zabývající se veškerými stavebními pracemi v domech i bytech. Tedy například vysušováním a sanací vlhkého zdiva, zateplením a odvětrávacími fasádami, nátěrovými systémy. Dále v Lounech budou výrobci a prodejci střech, krytin, komínových systémů, oken, dveří, podlah, topenářské firmy, ale i vystavovatelé nabízející pojízdné lešení a různé druhy žebříků," vypočítávají pořadatelé.

Velká část výstavy je věnována zahradě a okolí obydlí. Zájemci si budou moci vybrat venkovní krb, altán či zahradní nábytek. Nářadí a nástroje jistě zaujmou řemeslníky a kutily, stejně jako nadšené zahrádkáře přitáhnou nabídky zahradnických firem.

Výstava Dům 2013 v Lounech proběhne od pátku 23. do neděle 25. srpna, a to vždy mezi 9. a 17. hodinou. Dospělí zaplatí za vstupenku 50 korun, děti do 15 let, studenti a důchodci pak 30 korun. Také letos je připraveno slosování vstupenek o hodnotné ceny.