Že lidé chtějí vědět, co se děje v jejich okolí, je známá věc. A stále víc jich poznává, že na internetových stránkách Žateckého a lounského deníku se dozvědí vše, co potřebují. Redakční tým se proto snaží poskytnout co nejvíc čerstvých informací.

Jako jediní jsme pro naše čtenáře například „živě“ sledovali noční koncert holých lebek v žateckém Lidovém domě na konci března. Pouze naši reportéři už od večera monitorovali situaci, pořizovali exkluzivní fotografie a vyzvídali od policejní zásahové jednotky, co bude dál. Čtenáři si toho samozřejmě na těchto stránkách všimli a na počtu přístupů do bylo hodně znát.

Stejně zajímavé jste shledali i další články, například sérii on–line přenosů ze zasedání žateckého zastupitelstva, na kterém se jednalo o budoucnosti a nové správní radě tamní nemocnice. Právě přenos, kterému nakonec redaktoři dali titulek „Nemocnice má novou správní radu“ je zatím od začátku letošního roku do konce dubna bezkonkurenčně nejčtenějším.

Redakce se sídlem v Žatci se soustředí, shromažďuje, vyhledává a pátrá po informacích právě z okresu Louny, které vás tolik zajímají. Počet vydaných zpráv od začátku roku 2009 (do 5. května 10:00 hodin) je úctyhodných 2049. Z toho 1184 klasických materiálů, dalších 865 krátkých aktuálních zpráv. A ty všechny informují pouze o dění v našem okrese nebo se ho bezprostředně dotýkajícím. Například milovníci kultury si mohli za zmíněnou dobu přečíst rovné dvě stovky recenzí, pozvánek a reportáží z výstav, koncertů nebo divadelních představení. Koho naopak zajímá klasické zpravodajství či dopravní nehody a reportáže se soudních líčení, těm byla nabídnuta porce 446 a 96 kompletních zpráv.

Zkrátka nepřicházejí ani příznivci sportu. Letos redakce Žateckého a lounského deníku zatím vydala 166 článků pouze o fotbalových utkáních, v dohrávkách jsme stihli ještě 32 materiálů o hokeji, který se hraje v Lounech, na další sporty, plavání, kuželky, házenou, atletiku, jsme se zaměřili v 219 textech.

Hromady fotek a videí

Vědět a vidět jsou dvě rozdílné věci a občas jedno bez druhého nestačí. V pohotovosti jsou proto také neustále naši fotografové. Díky nim a nejbližším spolupracovníkům Deníku jsme na webových stránkách od 1. ledna 2009 nabídli 1719 originálních fotografií pouze z okresu; část z nich byla zařazena do některé z 169 tematických fotogalerií. Díky nim si můžete prohlédnout například místo nehody, výstavní místnost, festivalový areál a další zajímavá místa ze všech stran.

A když ani fotografie nestačí? Pro ty případy pořizují redaktoři videozáznamy, kterých jste prozatím v roce 2009 mohli vidět rovných čtyřicet. Kromě toho všeho je na webových stránkách k dispozici u každého článku diskuze, kde můžete vyjádřit svůj názor a v neposlední řadě ankety, do kterých můžete hlasovat. Právě v těchto dnech probíhá druhé kolo volby sportovce okresu za uplynulý měsíc. Stále aktuální je také soutěžní výzva pro maturanty a jejich tabla, za které mohou vyhrát tisíc korun na večírek.