Pro městský kulturní dům Zastávka v Lounech hledá tamní radnice nového provozovatele občerstvení. V pondělí 22. června proběhlo první kolo výběrového řízení. „Přihlásilo se do něj šest uchazečů," uvedla Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku lounské radnice.

Dosavadnímu provozovateli končí v červnu smlouva a město ji neprodlouží. Nebylo spokojeno s úrovní obsluhy, sortiment byl příliš malý, příchozí zkrátka nedostávali očekávané služby. Pomyslnou poslední kapkou pak bylo odhalení kontroly, že v městském objektu pracuje mladistvý po 22. hodině večer, což zákon zakazuje. „Kontrola tam přišla na udání a tuto skutečnost potvrdila. Provozovatelka navíc nebyla schopna doložit nějakou smlouvu," osvětlila B. Sunkovská.

Na pondělním zasedání vedení Loun se na tuto skutečnost dotazoval zastupitel Stanislav Rybák. „Pokud je to pravda, měly by být vyvozeny skutečně závažné důsledky," upozornil s tím, že toto je v objektu vlastněném městem nemyslitelné.

„Smlouvu na zabezpečování občerstvení podepsala příspěvková organizace Vrchlického divadlo (které Zastávku provozuje - pozn. red.) na základě výběrového řízení. Ten mladistvý nebyl zaměstnáván přímo divadlem, ale tímto provozovatelem. Z toho byly důsledky vyvozeny a smlouva už nebude dále prodloužena," odpověděla mu Blanka Sunkovská.